Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos porzeczkowy 2

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

porzeczki 1,5 szklanki
cukier puder 2 łyżki
mąka kukurydziana 1,5 łyżeczki
woda 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos porzeczkowy 2

Porzeczki przełożyć do garnka,dodać ćwierć szklanki wody i zagotować na małym ogniu pod przykryciem.Porzeczki po wystudzeniu zmiksować razem z cukrem pudrem. Zmiksowane przetrzeć przez sito do garnka.Dodać 1,5 łyżeczki maki kukurydzianej wsypać do szklanki i wymieszać z 1,5 łyżką wody.Wymieszane składniki wlać do sosu.Sos podgrzać na małym ogniu przez 2-3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak