Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące kanapki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1
ser mozarella 150 g
bazylia świeża 1
masło 1 kostka
serek mascarpone 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące kanapki

W garnku roztapiamy 1 kostka masła. bagietkę przełożyć na tablet i polać cała roztopionym i ostudzonym masłem. Na tarce o drobnych oczkach zetrzeć ser mozzarella i obtoczyć w potartym serze. Bagietkę pieczemy w nagrzanym piekarniku w 190 stopniach przez 20 minut. Po wyjęciu bagietki z piekarnika kroimy pod kątem na sztule około 1 cm. Bagietkę smarujemy serkiem mascarpone i posypujemy posiekaną bazylią.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak