Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z kabaczka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kabaczek 1/2 kabaczka
olej do smażenia
mąka cwierć szklanki
sól szczypta
pieprz szczyptę
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z kabaczka

Kabaczek obieramy ze skóry.Kroimy na kawałki.Trzeba pamiętać o usunięciu pestek i trzemy na tarce do miski. Do potartego kabaczka dodajemy 1 jajko i ćwierć szklanki mąki.Doprawiamy ciasto solą i pieprzem.Ciasto dobrze wymieszać. Placuszki smażymy podobnie jak ziemniaczane.Rozgrzewamy olej na patelni i na rozgrzanej patelni wylewamy po jednej stołowej łyżce ciasta.Smażymy na średnim ogniu z obu stron do zrumienienia,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak