Sposób przygotowania

Bakłażany umyć,odkroić końce i pokroić wzdłuż na plastry.Obtoczyć w mące i zrumienić na tłuszczu.Odsączyć i doprawić.Cebulę posiekać,zeszklić.Połowę słonecznika zemleć w młynku do kawy,połowę pozostawić.Czosnek zmiażdżyć.Twaróg utrzeć z uduszoną cebulą,czosnkiem,słonecznikiem,ziołami,doprawić do smaku mieloną papryką.Smarować nadzieniem plastry bakłażana,zwijać i spinać wykałaczkami gotowe.Układać w naczyniu żaroodpornym i smarować przecierem pomidorowym,posypać startym serem,skropić oliwą.Piec ok pół h w200stopniach.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !