Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z czereśni

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie
cukier
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z czereśni

CZEREŚNIE MYJEMY I ODRYWAMY OGONKI.
PRZYGOTOWUJEMY SŁOIKI.
WSYPUJEMY DO SŁOIKÓW OWOCE. ZALEWAMY WODĄ ZMIESZANĄ Z CUKREM ( NA 1 LITR WODY 5 ŁYŻEK CUKRU ) TAK ABY CZEREŚNIE BYŁY PRZYKRYTE. ZAKRĘCAMY SŁOIKI I PASTERYZUJEMY OK. 20 MINUT.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta_P-S 21.06.2011 18:46
a u nas teraz takie drogie
SmacznaPyza 19.02.2011 11:52
a zimą mamy lato w słoiku :-)
ewelina/bunia 06.11.2010 20:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak