Sposób przygotowania

Fasolę odsączyć z zalewy . Pieczarki umyć , oczyścić , pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny . Zółta paprykę pokroić w paski , a orzechy posiekać . Wszystkie składniki przełożyć do salaterki . Do słoja wrzucić posiekana natkę pietruszki , drobno posiekana ostrą papryczkę oraz szczyptę bazylii i zalać oliwą oraz octem winnym . Na koniec doprawić solą ,słoik zakręcić i potrząsać nim tak długo ,aż składniki dobrze się połączą . Tak przygotowanym sosem ziołowym polać sałatkę , wymieszać i odstawić na 20 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    spróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    w połączeniu z pistacjami musi być baaardzo pyszne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    ja znowu nigdy nie jadłam i nie znałam tej sałatki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !