Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć wcześniej , a następnie ugotować ,ostudzić i starannie odsączyć . Śledzie wyjąć z oliwy , odsączyć na papierowym ręczniku i pokroić w paski . Trzy cebule pokroić w półplasterki i podsmażyć na oliwie , złoty kolor . Jedną surową cebulę pokroić w kosteczkę . Paprykę pokroić w paski , a ogórki w półplasterki . Wszystkie rozdrobnione składniki wymieszać z fasolą ,kaparami i ziarnami słonecznika . Z musztardy ,oliwy ,tymianku i 3 łyżek przegotowanej wody przygotować sos , polać nim sałatkę wymieszać . Na koniec doprawić do smaku pieprzem ewentualnie solą . Sałatkę przełożyć do salaterki i posypać posiekaną natką pietruszki .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !