Sposób przygotowania

Buraczki myjemy, przekładamy do garnka( nie obieramy), zalewamy wodą i gotujemy. Po ugotowaniu studzimy, obieramy i ścieramy na jarzynówce. Paprykę kroimy w drobniutką kostkę, podobnie cebulę. W garnku rozgrzewamy olej, podduszamy na nim cebulkę, gdy będzie miękka dodajemy paprykę, a po kilku minutach buraczki. Całość podgrzewamy doprawiając do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podajemy na ciepło lub na zimno.

Komentarze

  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    fajne miseczki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fantastyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wygląda kusząco
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    smaczna sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !