Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kociołek prowansalski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 50 dag
marchewki 4 sztuki
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
bulion drobiowy 1 szklanka
sok z cytryny do smaku
olej do smażenia 2 łyżki
sól do smaku
filet z kurczaka 70 dag
Natka pietruszki suszona Prymat 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kociołek prowansalski

Filety umyć i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i ziołami prowansalskimi; porządnie zamieszać i odstawić pod przykryciem na 20 minut. Warzywa umyć, obrać i pokroić: cebulę pokroić w pióra, marchew w talarki, ziemniaki w kostkę, a czosnek potraktować praską. W garnku z grubym dnem rozgrzać olej, dodać cebulkę i czosnek, zeszklić. Włożyć mięso, chwilkę podsmażyć. Zalać gorącym bulionem. Dodać pozostałe warzywa. Doprawić pieprzem i natką pietruszki. Dusić pod przykryciem aż wszystkie składniki będę miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 14.02.2012 17:19
brzmi smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak