Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa z muszelkami.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1/2 szt
seler 1/4 szt
pieczarki 30 dag
cebula 1/2 szt
makaron 1/3 op
śmietana 3 łyzki
natka pietruszki 1 łyzka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa z muszelkami.

Umytą porcję rosołową włożyć do garnka z wodą i zagotowac.Zdjąć szum i dodać obrane warzywa - gotować do miękkości.Pieczarki obrać,pokroić i włożyć na teflonowa patelnię,posolić i posypać pieprzem - smażyć a następnie z wytworzonym sosem wlać do zupy.Wsypać makaron i gotować do miekkości makaronu.Śmietanę rozrobić wrzącą zupą,dodać natkę dokładnie wymieszac i wlać do zupy.Zupę dosmakować solą i pieprzem.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 11.01.2014 13:08
Bardzo smaczna zupa :)
Łukasz15 07.08.2013 09:58
Pyszna zupa
olkaaa 08.06.2013 10:40
już dawno nie jadłam
caralajna 16.01.2013 08:24
pyszna zupa, apetycznie wygląda
Motorek 28.12.2012 09:24
smaczna zupka
alaaa 29.11.2012 21:48
lubię ,też robię często z makaronem
Justa32 18.06.2012 09:09
moja ulubiona!!!!
owca441 19.04.2012 17:24
pyszna
kuklik 17.04.2012 11:41
super
barbara11561 21.02.2012 07:34
pyszna ,a ja zawsze robię z ziemniakami-muszę spróbować z makaronem :)
IZABELA29 14.02.2012 18:12
pyszna zupka
misia53 14.02.2012 12:14
to jest moja zupka a niewiele ich lubię...
anemon 14.02.2012 08:11
Bardzo apetyczna i kolorowa zupa pieczarkowa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak