Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka dyplomaty

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 główka
mandarynki w syropie 2 puszki
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
jabłka 4 duże
olej 0,5 szklanki
sok z cytryny 1 jednej
sól szczypta
pieprz szczypta
cukier szczypta
orzechy włoskie 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka dyplomaty

Kapustę umyć , osuszyć i pokroić w cienkie paski. Tuńczyka starannie odsączyć i rozdrobnić widelcem . Jabłka umyć , obrać i pokroić w zapałkę . Mandarynki odsączyć i pół szklanki zalewy mandarynkowej zachować . W szklanej salaterce układać warstwami kapustę , tuńczyka , mandarynki ,jabłka i orzechy. Następnie wszystko delikatnie wymieszać . Oliwę wymieszać z syropem mandarynkowym oraz sokiem z cytryny i pod koniec dodać sól , pieprz oraz ewentualnie odrobinę cukru do smaku . Tak przygotowanym sosem winegret polać sałatkę i wstawić do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JUSTYNA61 13.02.2012 22:31
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak