Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa sałatka z szynką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożony groszek 10 dag
ryż 50 dag
szczypior 1
kukurydza konserwowa 10 dag
strąg czerownej papryki 1
szynka w plastrach 10 dag
sok z cytryny 1 łyżka
sól
pieprz
jogurt naturalny 150 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa sałatka z szynką

Ryż ugotować w posolonej wodzie i na , 10 minut przed końcem gotowania dodać groszek . Następnie ostudzić . Paprykę pokroić w kostkę . Kukurydzę odsączyć na sicie. Szczypiorek drobno posiekać . Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny i doprawić do smaku solą oraz pieprzem . Do salaterki włożyć ostudzony ryż z groszkiem i dodać kukurydzę , paprykę oraz część szczypiorku . Wszystko delikatnie wymieszać , a na wierzchu ułożyć plastry szynki zwinięte w ruloniki . Sałatkę polać przygotowanym sosem i udekorować pozostałym szczypiorkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tom 13.02.2012 21:23
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak