Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowe kotlety

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe mielone 500 g
cebula 1 szt
czosnek 5 ząbków
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
sól, pieprz do smaku
woda 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowe kotlety

Mięso wrzucić do miski, dodać jajka, bułkę tartą, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dodać sól i pieprz, wodę i wymieszać masę mięsną.
Formować okrągłe kotleciki i smażyć bez panierowania na oliwie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 29.12.2010 22:52
Pyszne,też dodaję czosnek do mielonych.
wedith1 15.07.2010 08:25
Pyszne takie kotleciki, i jeszcze do tego np. sos czosnkowy.... :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak