Sposób przygotowania

Drożdże wkładamy do wysokiego naczynia, dodajemy cukier, sól, łyżeczka mąki i trzy łyżki wody. Mieszamy i odkładamy w ciepłe miejsce na ok. pół godziny.
Po tym czasie dodajemy resztę składników i wrabiamy ciasto, aż wszystko się połączy. Odstawiamy w ciepłe miejsce ponownie do wyrośnięcia.
Formę (taką dużą, na cały piekarnik) smarujemy łyżką oleju.
Ciasto rozwałkowujemy na wielkość formy, wylepiamy całą formę łącznie z brzegami.
Smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy oregano i dodajemy takie składniki, na jakie mamy w danej chwili ochotę (pieczarki, wędlina, mięso, pomidory, papryka, oliwki, tuńczyk i oczywiście starty ser).
Wkładamy do piekarnika na ok. 30-40 minut na 180 stopni.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    kolorowo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !