Sposób przygotowania

Twaróg zmielić. Makę zmieszać z proszkiem do pieczenia, dodać pokrojone masło, posiekać szerokim nożem. Wsypać cukier, wanilię, jajka i twaróg. Szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować, szklanką wykrawać placuszki, następnie kieliszkiem wycinać w nich małą dziurkę. Wrzucać na gorący tłuszcz, smażyć z obu stron na złoty kolor (ok. 1 min). Z powyższych składników otrzymamy ok. 65 szt.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    apetyczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    i mało tłuszczu pobiera
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    uwiebiam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    elficzna

    aż ślinka cieknie...mmm oponki są zawsze pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo lubię oponki, super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    prezentują się wspaniale
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wyglądają bardzo apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !