Sposób przygotowania

Owoce myjemy, obieramy z szypułek. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą. Rozgniatamy. Zagotować. Wycisnąć sok z połówki cytryny. Owoce przecedzić i przetrzeć przez gazę. Do 800 ml powstałego soku dodać cukier żelujący i sok z cytryny. Wymieszać i gotować przez 3 minuty na dużym ogniu, cały czas mieszając.. Na dużym ogniu, cały czas mieszając, gotować 3 minuty. Gorącą galaretką napełnić wyparzone słoiki i dokładnie zamknąć.
Smaczności

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    jola1508

    robię podobną :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    jola1508

    robię podobną :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    świetna galaretka :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    robię podobną
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    pyszna, moja babcia robiła podobną
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Ja robię galaretkę z czerwonych porzeczek, ale one mają tyle pektyn, że nie jest już potrzebny cukier żelujący - same się zsiadają :) ...no i wody nie daję ...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !