Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

słodki przekładaniec

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja
mąka pszenna 5 łyżek
mąka ziemniaczana 5 łyżek
cukier 1 szklanka
serek mascarpone 50 dkg
śmietana kremówka 1 szklanka
mleko 8 łyżek
Napar z kawy 1/2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: słodki przekładaniec

jajka ubijamy z 1/2 szklanki cukru.Mieszamy mąki i dodajemy do ubitych jaj. masę wylewamy na blachę pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. serek łączymy z mlekiem, reszta cukru.śmietanę ubijamy i mieszamy z żelatyną, dodajemy do masy.placki kropimy kawą i przekładamy tężącym kremem. chłodzimy oprószamy kakao, dekorujemy wedle uznania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 13.02.2012 22:03
pięknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak