Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZYBKA ZUPA CEBULOWA P.G.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar warzywny 1 litr
cebula biała 5 szt
czosnek 2 ząbek
pieprz do smaku
masło 1 łyżka
śmietana 30% 2 łyżka
estragon 1/3 łyżeczka
tymianek 1/3 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: SZYBKA ZUPA CEBULOWA P.G.

Cebule obrałam i bardzo drobno poszatkowałam, przesmażyłam na maśle razem z czosnkiem pokrojonym w talarki, przełożyłam wszystko do garnka, zalałam wywarem, doprowadziłam do wrzenia.Dodałam tymianek, estragon i gotowałam na wolnym ogniu pół godziny.

Na koniec doprawiłam pieprzem i wlałam śmietanę.

Podałam z czosnkowo-serowymi grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 25.10.2012 08:10
super przepis
Justyna Jussstiii 16.02.2012 09:31
super
foczka-ks 13.02.2012 22:02
zupka smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak