Sposób przygotowania

Galaretkę zagotować w 0,25 l wody. Przelać do płaskiego naczynia. Odstawić żeby stężała. Najlepiej włożyć po kilku minutach od wyłączenia z ognia do lodówki. Wyciągnąć i pociąć w kwadraciki. Następnie białko ubić. Gdy ubijemy włożyć 3 łyżki cukru i ubijać do uzyskania gładkiej białej piany. Włożyć do naczynia z pociętą galaretką w kwadraciki. Następnie posypać posypką cukierkową wg uznania. Udekorować truskawką.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    z ubitym białkiem jeszcze nie robiłam
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    spróbuj, jest naprawdę pycha :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    też robię tylko ze śmietaną kremówką:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !