Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

UDKA KURCZAKA W SEZAMKACH P.G.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka całe 2 szt
SEZAMKI 1 op
margaryna 2/3 szt
sproszkowana papryka 1/2 op
chilli 1 łyżeczka
kardamon szczypta
Kolendra cała Prymat szczypta
czosnek 2 ząbek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: UDKA KURCZAKA W SEZAMKACH P.G.

Sezamki drobno pokruszyć.

W rondelku rozpuścić margarynę,dodać przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sezamki, chwilkę trzymać na ogniu ciągle mieszając. Zdjąć, ostudzić, polać mięso, odstawić na 1 godzinę. Co kwadrans polewać marynatą udka lub je przewracać.Ja marynuje mięso od razu w naczyniu w którym będę je piekła.

Piec ok 1 godziny w temp. 170 stopni od czasu do czasu podlewając udka od czasu do czasu.

Na 15 minut przed końcem pieczenia dodałam 7 pieczarek przekrojonych na połówki, wymieszałam z wytworzonym sosem i piekłam wszystko do upływu równej godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 13.02.2012 22:02
smacznie
treonina 13.02.2012 17:59
mmm wygląda znakomicie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak