Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SCHAB POD BOROWIKOWĄ PIERZYNKA P.G.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 szt
pieczarki 10 szt
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1-2 szt
sos borowikowy w proszku 1 op
woda 1 szklanka
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
żółty ser 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: SCHAB POD BOROWIKOWĄ PIERZYNKA P.G.

Kroki postępowania

1
Kotlety umyłam i osuszyłam papierowym ręcznikiem, rozbiłam, oprószyłam solą i pieprzem z obu stron, odstawiłam.

Pieczarki opłukałam bardzo dokładnie, nie obierałam, pokroiłam w plasterki, wrzuciłam na rozgrzane masło,dusiłam pod przykryciem na wolnym ogniu ok 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 1 - SCHAB POD BOROWIKOWĄ PIERZYNKA P.G. foto
2
Sos borowikowy rozpuściłam w niepełnej szklance zimnej wody i wlałam do duszących się pieczarek. Kotlety obtoczyłam w jajku oraz w bułce, smażyłam na rogrzanym oleju. Kiedy przewróciłam je na drugą stronę na wierz wyłożyłam gęsty sos borowikowy z pieczarkami.
Krok 2 - SCHAB POD BOROWIKOWĄ PIERZYNKA P.G. foto
3
Przykryłam plastrem żółtego sera.
Krok 3 - SCHAB POD BOROWIKOWĄ PIERZYNKA P.G. foto
4
Trzymałam pod przykryciem do roztopienia się sera.
Krok 4 - SCHAB POD BOROWIKOWĄ PIERZYNKA P.G. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 04.01.2013 14:04
borowikowa pierzynka z proszku? smacznego jeśli ktoś lubi robale...
sylwia / sytofala 13.02.2012 21:06
uwielbiam je , u mnie się mówi na nie po kowalsku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak