Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowy kotlet schabowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 40 dag
jaja 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw troche
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat troche
mąka troche

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowy kotlet schabowy

Kroki postępowania

1
schab pokrój w plastry,umyj i tłuczkiem do mięsa rozbij na cienki płat.Gdy schab zawiera dużo tłuszczu uprzednio obkrój go z jego nadmiaru.
Krok 1 - wieprzowy kotlet schabowy foto
2
kotlet schabowy panieruj z dwóch stron najpierw w mące później w rozmąconym jajku z dodatkiem soli,pieprzu i kucharku a na końcu w bułce tartej.połóż go na rozgrzanej patelni i smaż na złoty kolor z dwóch stron
Krok 2 - wieprzowy kotlet schabowy foto
3
gotowy usmażony kotlet schabowy podawaj np z ziemniakami i surówką
Krok 3 - wieprzowy kotlet schabowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak