Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

II warstwowa sałatka Gertrudy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza w puszce 1
matynowany seler 1 słoik
plasterki szynki 5
jabłko 1 duże
pory 2 sztuki
jajko 5
majonez 20 dag
kwaśna śmietana 20 dag
sól
pieprz
ananas 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: II warstwowa sałatka Gertrudy

Ananasy , seler i kukurydzę odsączyć na sicie. Jajka ugotować na twardo, ostudzić brać i pokroić w kostkę . Ananasy , szynkę i obrane jabłko pokroić również w kostkę. Pory umyć , osuszyć i pokroić w plasterki . W szklanej salaterce układać warstwami : seler , jabłko , kukurydza , jajka , szynkę i ananasy. Majonez wymieszać ze śmietaną i doprawić do smaku solą oraz pieprzem . Połowę przygotowanego sosu wylać na jedną ze środkowych warstw , a resztę rozprowadzić na warstwę ananasów. Wierzch posypać plasterkami pora

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 27.02.2012 16:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak