Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

I warstwowa sałatka Gertrudy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebulka marynowana 1 słoik
gotowana szynka 20 dag
kukurydzy 1 puszka
jajko 6 szt
majonez 200 g
kwaśna śmietana 1 szklanka
sól
ananas 1 puszka
papryka marynowana 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: I warstwowa sałatka Gertrudy

Jajka ugotować na twardo , ostudzić i obrać . Cebulkę ,paprykę , kukurydze i ananasy odsączyć na sicie. Cebulki przekroić na połówki , a paprykę , szynkę jajka i ananasy pokroić w kostkę . W szklanej salaterce kolejno układać warstwami : przekrojone cebulki , paprykę i szynkę , kukurydzę , ananasy i jajka . Posolić tylko jajka. Majonez wymieszać ze śmietaną i podzielić na 2 części. Połowę przygotowanego sosu wylać na jedną ze środkowych warstw , a resztę rozprowadzić na wierzchu sałatki . Sałatkę przygotować na 2 godziny przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kupiska 14.07.2012 12:26
dbre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak