Sposób przygotowania

Kurczaka dzielimy na osiem części(piersi kroimy w dużą kostkę).Siekamy cebulę i podsmażamy na oleju razem z rozgniecionym czosnkiem.Kiedy cebula się zeszkli,zmniejszamy ogień,dosypujemy mieloną paprykę i natychmiast dodajemy kawałki kurczaka lub piersi,pokrojoną w krążki paprykę,sparzone,obrane ze skóry i pokrojone w plastry pomidory i przyprawiamy solą i kminkiem.Przykrywamy i dusimy do miękkości.Co pewien czas mieszamy,jeśli trzeba-dolewamy wodę.Kiedy mięso dochodzi,dolewamy jogurt i zagotowujemy.Podajemy z ryżem lub,po węgiersku,z kluskami kładzionymi.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !