Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak lub pierś z kurczaka 80 dag
cebula biała 2 sztuki
papryki różnokolorowe 3 sztuki
pomidory 3-4 sztuki
ząbek czosnku 4 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Kminek mielony Prymat szczypta
sól do smaku
olej
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
jogurt naturalny 1 małe opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz

Kurczaka dzielimy na osiem części(piersi kroimy w dużą kostkę).Siekamy cebulę i podsmażamy na oleju razem z rozgniecionym czosnkiem.Kiedy cebula się zeszkli,zmniejszamy ogień,dosypujemy mieloną paprykę i natychmiast dodajemy kawałki kurczaka lub piersi,pokrojoną w krążki paprykę,sparzone,obrane ze skóry i pokrojone w plastry pomidory i przyprawiamy solą i kminkiem.Przykrywamy i dusimy do miękkości.Co pewien czas mieszamy,jeśli trzeba-dolewamy wodę.Kiedy mięso dochodzi,dolewamy jogurt i zagotowujemy.Podajemy z ryżem lub,po węgiersku,z kluskami kładzionymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak