Sposób przygotowania

W pierwszej kolejności należy zmielić orzechy i należy je połączyć z bułką tartą. Następnie jajka oddzielamy od żółtek i same żółtka ucieramy z cukrem pudrem na jednolitą masę. W dalszej kolejności należy dodać sok z cytryny. Następnie białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Do utartych żółtek dodajemy przygotowane orzechy oraz pianę z białek. Wszystkie składniki razem należy wymieszać i przełożyć do wyłożonej papierem formy do pieczenia. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury około 180 stopni C i piec przez około 50 minut. Po wyjęciu ciasto schłodzić i przeciąć na dwie równe części. Ubić śmietankę na sztywną masę. Na pierwszą połowę ciasta należy wyłożyć ubitą śmietanę. Na bitą śmietanę wyłożyć drugą połowę ciasta. Według przepisu podanego na opakowaniu przygotowujemy polewę czekoladową i polewamy nią ciasto. Na wierzch posypujemy płatkami migdałowymi.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !