Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

LIKIER ORZECHOWY

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 20 szt
Goździki całe Prymat 1 g
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
spirytus 1 l
woda 1 l
cukier 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: LIKIER ORZECHOWY

Do słoja włożyć młode zielone orzechy włoskie. Umyć, osuszyć drobno pokroić, dodać goździki, szczyptę gałki muszkatołowej, wlać spirytus i ostudzony syrop przygotowany w porcjach: woda i cukier (może być nieco więcej), szczelnie zamknąć i odstawić na 2 miesiące. Przefiltrować, rozlać do butelek, zakorkować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak