Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ORZECHÓWKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 2 szt
wódka 1 l
orzchy łuskane 300 g
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ORZECHÓWKA

Zielone orzechy opłukać, przekroić na połówki i zalać wódką. Macerować 2- 3 tygodnie. Nalew zalać, orzechy łuskane zemleć, zalać nalewem, dodać cukier i macerować 4 tygodnie. Nalew zalać, orzechy odcisnąć orzechówkę przefiltrować przez watę i rozlać do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 25.10.2012 10:30
idealna
Stenka 26.08.2012 14:48
doskonała na niestrawność
eeee 23.06.2012 23:30
tez robie i uielbiam
aga130982 27.04.2012 13:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak