Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z nutką orzechową

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka (ilość wg uznania)
czosnek 1-2 ząbki
olej 4 łyżki
ocet balsamiczny 2 łyżki
sól
pieprz
masło orzechowe
papryka marynowana

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z nutką orzechową

Kroki postępowania

1
mięso umyć , osuszyć i pokroić w cienkie paski
Krok 1 - Szaszłyki z nutką orzechową foto
2
przygotować marynatę: czosnek przecisnąć przez praskę dodać sól, pieprz ocet, olej, rozetrzeć i wymazać w tym piersi. odstawić na godzinkę
Krok 2 - Szaszłyki z nutką orzechową foto
3
następnie nakłuwać paski mięsa na przemian z papryką tak aby powstała fala. pamiętać należy aby patyczki wcześniej namoczyć w wodzie aby lepiej się potem szaszłyki zciągały.Na każdy położyć odrobinkę masla orzechowego
Krok 3 - Szaszłyki z nutką orzechową foto
4
smacznego
Krok 4 - Szaszłyki z nutką orzechową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 11.09.2013 11:01
bardzo fajne
Bernadeta1 17.08.2013 09:07
kuszą smakiem
RenataZ-et 03.01.2013 20:54
bardzo fajny pomysł
anemon 15.02.2012 08:38
Patent z masłem orzechowym muszę sprawdzić jak działa, bo Twoje szaszłyki bardzo zachęcająco wyglądają.
ben-ka 14.02.2012 08:51
ale namrałam chęci na szaszłyki...muszę zrobić:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak