Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z selerem konserwowym i sosem musztardowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler konserwowy 80 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet sherry 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
oliwa 4 łyżeczki
Musztarda delikatesowa Prymat 2 łyżeczki
cebula czerwona 1/2 sztuki
mix sałat 2 (z rukolą w składzie)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z selerem konserwowym i sosem musztardowym

Cebulę pokroić w kostkę, seler odsączyć. Cebulę i seler dodać do sałaty, oprószyć solą i pieprzem. Oliwę wymieszać z octem, cukrem i musztardą na gładki sos. Sosem polać sałatkę, lekko wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 12.12.2012 21:42
Doskonały dodatek do obiadu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak