Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowo- pomidorowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 70-80 dag
śmietana 200 ml
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżka
keczup pikantny 2 łyżeczka
olej do smażenia
cebula biała 2 szt
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowo- pomidorowy

Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na oleju na złoty kolor a następnie przekładamy do rondelka. Pieczarki kroimy na grube plastry i smażymy na oleju aż puszczą sok i przekładamy do cebuli, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami oraz dodajemy koncentrat i keczup. Wszystko dobrze mieszamy i dusimy jeszcze około5-10 minut. Podajemy z makaronem np. penne. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 18.09.2012 20:44
pycha
romanrafal
romanrafal 23.07.2012 18:31
smaczny
ewaa 08.06.2012 21:28
smaczny sos
RenataZ-et 19.04.2012 20:08
bardzo dobry sos
irenka 26.03.2012 15:36
świetny
Katarzyna/kate1980 27.02.2012 21:49
super
Wojt@s
Wojt@s 26.02.2012 11:37
extra
cooleczka 17.02.2012 17:48
ciekawe połączenie
Margo1 15.02.2012 09:23
przepysznie wygląda
babcia
babcia 15.02.2012 09:07
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak