Sposób przygotowania

W garnku zagotować mleko z cukrem i cukrem waniliowym.W śmietanie kremówce rozmieszać jajka i wylać na gotujące się mleko.Zdjąć z ognia i dodać rozpuszczoną w pół szklance ciepłej wody żelatynę i dokładnie wymieszać.Masę rozlać do szklanek.Ostudzić.
Galaretki ugotować wg przepisu na opakowaniu.Część galaretki wylać na płaskie naczynie do zrobienia dekoracji w kształcie serduszek.Resztę ostudzić i tężejącą galaretkę wylać na śmietankowy krem.
Mus truskawkowy.Truskawki rozmrozić i zmiksować blenderem na gładką masę.Przełożyć do garnka,masę zagotować dodać żelatynę i wymieszać.Ostudzić i kiedy zacznie tężeć wylać na galaretkę.Kremówkę ubić na sztywno dodać cukier puder i śmietan fix i chwilkę ubijać.
Warstwy deseru-śmietankowa masa,galaretka truskawkowa,mus truskawkowy,bita śmietana,serduszka z galaretki

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !