Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Modra kapusta po śląsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 sztuk
cebula 1 sztuk
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
ocet winny 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 0,5 łyżeczka
masło 2 łyżka
boczek wędzony 20 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Modra kapusta po śląsku

Kapustę czerwoną umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, poszatkować drobno i obgotować w lekko osolonej wodzie- 1 łyżeczka i z kminkiem. Boczek pokroić w kostkę, usunąć z niego skórkę i podsmażyć na patelni wraz z pokrojoną w kostkę cebulą. Kapustę odcedzić, odcisnąć z nadmiaru wody, dodać do niej podsmażony boczek z cebulą, dodać przyprawy sól- 0,5 łyżeczki, pieprz, ocet winny, masło. Wymieszać dokładnie składniki i podsmażyć na maśle. Podawać na ciepło lub zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak