Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młode ziemniaczki duszone z koperkiem, śmietaną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 1 kilogram
masło 3 łyżka
śmietana 12% 4 łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 szczypta
koper świeży 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Młode ziemniaczki duszone z koperkiem, śmietaną

Ziemniaki namoczyć w wodzie, zabieg ten umożliwia łatwiejsze zdjęcie skórki z ziemniaków. Następnie oskrobać ziemniaczki. Wstawić do gotowania do osolonej wody. Gotować do miękkości, następnie odcedzić ziemniaki. Koperek opłukać i drobno posiekać. Do ziemniaków dodać masło, śmietanę, wrzucić posiekany koperek, oprószyć pieprzem i wymieszać. Zaczekać do roztopienia masła. Porcjować na talerze. Podawać z mięsami, surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak