Sposób przygotowania

Przygotowujemy biszkopt według sprawdzonego przez siebie przepisu- nie musi być wysoki.
Wyciskamy sok z 3 cytryn i wlewamy do garnka- dodajemy 2 szklanki wody i cukier oraz cukier waniliowy- gotujemy.

W drugim garnku ucieramy żółtka z połową szklanki wody i budyniami oraz mąkami- miksujemy. Zawiesinę powoli wlewamy do gotującego się syropu cytrynowego- mieszamy dokładnie- ściągamy z ognia i odstawiamy do wystygnięcia.

Masło ucieramy na puch i dodajemy stopniowo budyń- aż powstanie pyszny krem.

Okrągłe biszkopty i biszkopt podstawowy skrapiamy alkoholem- te okrągłe mocniej.

Krem wykładamy na biszkopt- wyrównujemy- na wierzch układamy okrągłe biszkopty.
Ciasto solidnie schładzamy.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    bardzo smacznie wygląda...:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    extra
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pysznie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    wygląda pięknie:)
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    apetycznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    znakomity, przepis na pewno się przyda
  • 1
    original
    Opublikowano

    AGNIESZKA103

    pysznosci
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    SUPER ! Dodaję do swoich :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !