Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak pieczony w marynacie miodowo- cytrynowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak świeży 1 kilogram
sok z cytryny 2 łyżka
miód prawdziwy 2 łyżka
sól 2 szczypta
pieprz 2 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak pieczony w marynacie miodowo- cytrynowej

Tuszkę kurczaka umyć dokładnie, osuszyć, następnie porcjować, krojąc na poszczególne elementy. Miód wymieszać z sokiem z cytryny oraz z solą i pieprzem. Rozdrobnionego kurczaka obtoczyć dokładnie w marynacie. Wstawić do lodówki na około 2 godziny. Smażyć na grillu lub w piekarniku nagrzanym do temperatury około 180 stopni C, przez około 30 min często obracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 12.03.2013 15:29
cudowny smak
Justyna Jussstiii 12.03.2013 14:16
palce lizać:)
Jaheira11 28.02.2012 22:01
wyglądają apetycznie
Izabela/bella81 22.02.2012 10:58
smacznie przyrządzony kurczak
owocówka 13.02.2012 10:40
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak