Sposób przygotowania

W pierwszej kolejności mąkę mieszamy z cukrem, następnie dodajemy margarynę. Białka oddzielamy od żółtek i same żółtka dodajemy do pozostałych składników, następnie dodajemy proszek do pieczenia i proszek waniliowy. Mieszamy składniki i wyrabiamy ciasto kruche, które powinno mieć gładką powierzchnię, następnie należy włożyć ciasto do zamrażarki na około pół godziny. Następnie dzielimy ciasto na dwie części. Pierwszą część ciasta należy rozwałkować i wyłożyć na dno blaszki wysmarowanej tłuszczem. Drugą część ciasta odłożyć do lodówki. Następnie wyłożyć odsączone ananasy z puszki, pokrojone w kostkę na ciasto. Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli i wykładamy na ananasy. Resztę ciasta należy zetrzeć na tarce o grubych otworach i wyłożyć na wierzch ciasta. Piec w gorącym piekarniku w temperaturze około 180 stopni C przez około 50 minut. Ostudzić po wyjęciu

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !