Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki mielone z żółtym serem i pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1 opakowanie
jaja 1 sztuk
cebula 1 sztuk
sól 1/2 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczka
bułka czerstwa 1/2 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/4 szklanka
pieczarki 0,5 kg
olej 1/4 szklanka
mleko 2% 1/2 szklanka
ser gouda 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mielone z żółtym serem i pieczarkami

Mięso mielone włożyć do miski, bułkę namoczyć w mleku, następnie odcisnąć bułkę i dodać do mięsa, dodać jajko, sól, pieprz. Pieczarki umyć, obrać pokroić, cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na oleju podsmażyć cebulę i pieczarki. Pod koniec smażenia dodać ser żółty starty na grubych oczkach i wymieszać. Następnie należy formować kotleciki, do środka wkładać przestudzony farsz i formować płaskie i niewielki kotleciki z nadzieniem w środku. Gotowe kotleciki obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 05.11.2012 17:06
pycha
Kamila/kami007 13.02.2012 13:35
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak