Sposób przygotowania

Szynkę wieprzową kroimy na kawałki i rozbijamy je delikatnie tłuczkiem kuchennym. W garnku zagotowujemy wodę( około 400 ml). Porcje mięsa oprószamy z obu stron solą, pieprzem, granulowanym czosnkiem i przyprawą do mięsa wieprzowego. Obsmażamy porcje mięsa na tłuszczu i przekładamy je do garnka. Całość gotujemy wraz z przyprawami. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Dodajemy do gotującego się mięsa. Gotujemy do momenty, gdy pieczarki będą miękkie. Dodajemy posiekaną i podsmażoną cebulkę. Sos zaprawiamy koncentratem pomidorowym, śmietaną i zawiesiną z mąki. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    super wyżerka :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    wyglada bardzo smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    wspaniale podane, aż jeść się chce :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    fajne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo dobry obiad :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszny obiadek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pycha, lubię takie dania
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    idealne danie dla miłośników grzybków
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Takie mięsko lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !