Sposób przygotowania

Wymieszać olej, sos chili, miód, ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz po łyżeczce papryki słodkiej mielonej i przyprawy do kurczaka. Skrzydełka oczyścić, umyć i osuszyć. Każde skrzydełko podzielić na trzy części. Dodać do przygotowanej marynaty, wymieszać. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce.

Skrzydełka wyjąć i razem z marynatą przełożyć na patelnię. Smażyć po 2 minuty z każdej strony. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Da pozostawionym tłuszczu podsmażyć obrane i pokrojone na ćwiartki ziemniaki. Dodać do skrzydełek.

Naczynie żaroodporne umieścić w rękawie do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 1800°C. Piec około 30 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyglądają bardzo apetycznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    freekate

    zachęcające
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !