Sposób przygotowania

Filet z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przełożyć do szklanego naczynia. Posypać chili pieprzem cayenne, pieprzem cytrynowym i curry. Dodać olej i wymieszać. Odstawić na dwie godziny w chłodne miejsce.

Kurczaka wraz z marynatą przełożyć na patelnię. Smażyć z obydwu stron na złoty kolor. Pokroić w grubą kostkę.

Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu, uważając, aby się za bardzo nie rozgotował. Ostudzić i dodać do kurczaka. Ogórki i ananasa pokroić w kostkę. dodać do pozostałych składników. wymieszać z majonezem. Wstawić do lodówki, aby składniki się 'przegryzły'.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    wyglada super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    lubię kurczakowe sałatki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !