Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzewam masło, dodaję posiekany czosnek. Przesmażam na tym przez kilka minut krewetki polewając je sokiem z cytryny.

Do tego dodaję ugotowany wcześniej ryż, pokrojoną w kostkę paprykę, połowę papryczki chili i przyprawiam do smaku solą, pieprzem, szczyptą curry i mieloną papryką.

Następnie podlewam to 1-2 szklankami bulionu i duszę razem ok. 5-10 minut.

Na sam koniec dodaję 2 solidne garście posiekanej rukoli, mieszam i gotowe. :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    nigdy nie jadłąm takiego
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !