Sposób przygotowania

Makaron (z pięciu zbóż) gotujemy do miękkości, hartujemy i dokładnie odcedzamy. Rukolę przebieramy, dokładnie płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Umyte pomidorki kroimy na ćwiartki i dodajemy do makaronu wraz z sałatą. Olej mieszamy z octem winnym, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i syropem malinowym. Sosem zalewamy warzywa z makaronem, dokładnie mieszamy, przekładamy do jasnej miseczki, posypujemy pokrojonym w drobną kostkę serem gorgonzola. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Jak zawsze smaczna propozycja:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !