Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych, myjemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Rozgrzewamy wieprzowy smalec, na który wrzucamy pokrojoną cebulę. Gdy zmieni odrobinę kolor, dodajemy jabłka, dokładnie mieszamy, ściągamy z ognia, gdy jabłka zmiękną.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    czemu mieszałaś z wieprzowym? zwykła niechęć do czystego czy były jeszcze jakieś inne przeciwskazania?
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Pacpaw, sam gęsi smalec nie zastyga. Tłuszcz gęsi jest bardzo delikatny i topi się w temperaturze pokojowej, dlaczego trzeba go zmieszać z wieprzowym, aby powstał nam smalec, a nie płyn :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    Śliczne gwiazdki i pewnie pyszny smalec !
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie,takie smalczyki lubię .
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara33

    podobno jest zdrowy?
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    Z jabłkiem jeszcze nie robiłam, ostatnio był u mnie gęsi z wątróbką :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ale szkoda bardzo mieszać tak dobry tłuszcz gęsi z wieprzowym...
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Pyzo, sam gęsi tłuszcz nie zastygnie, stąd- jeśli chcemy otrzymać smalec- dodatek tłuszczu wieprzowego.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !