Sposób przygotowania

W rondlu stopić margarynę, 2 łyżki kakao, cukier na gładką masę, wlać mleko i zagotować, następnie ostudzić i wbić trzy jajka, wsypać mąkę, proszek do pieczenia i wszystko wymieszać. Okrągłą formę wysmarować masłem oraz obsypać bułką tartą, przelać przygotowaną masę i piec w temperaturze 170 stopni około 40 minut. Na koniec cukier puder wymieszać z jedną łyżką kakao i dwiema łyżeczkami mleka i gotową polewą polać ostudzone ciasto a na wierzch posypać posiekanymi orzechami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciasto mojego dzieciństwa :)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    Super ciasto
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    super ciastko
  • 0
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    uwielbiam murzynki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !