Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jabłkowo-orzechowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 15 dag
mąka ziemniaczana 4 łyżki
margaryna w kostce 1 kostka
orzechy włoskie 10 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier kryształ 25 dag
cukier wanilinowy 1 opakowanie
jaja 3 sztuki
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jabłkowo-orzechowe

Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę i następnie wciąż mieszając dodawać po jajku.Wymieszać mąkę pszenną z ziemniaczaną,proszkiem do pieczenia i wsypywać po łyżeczce do utartej masy,mieszając.Jabłka obrać,zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Osączone z soku jabłka wraz z posiekanymi orzechami dodać do ciasta i wymieszać.Piec w wysmarowanej tłuszczem formie w temp.180 stopni przez 45 minut.Po upieczeniu ochłodzić i udekorować według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak