Sposób przygotowania

Do roztopionej margaryny dodać zmiksowane jajka z cukrem i ponownie całość zmiksować na gładką masę, Do masy dodać pozostałe składniki oprócz maku i wszystko zmiksować. Do wysmarowanej blachy masłem i posypanej bułka tartą wlać połowę ciasta, następnie dodać zmielony mak i na wierzch wlać resztę ciasta. Piec 40 minut w temperaturze 190 stopni. Miedzy czasie zrobić lukier mleko wymieszać z cukrem pudrem i polać gotowym lukrem ostudzone ciasto.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    eewelina

    Bez mąki ? Ciekawe.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    Miałam mąkę tylko znikła ;( ale dodaję mąki pszennej 1/2 szklanki
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    może być dobry
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    moje ulubione
  • 4
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    mniaaam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    mak to jest smak mojego dzieciństwa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa52

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa52

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa52

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa52

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !