Sposób przygotowania

Mięso dokładnie umyć i osuszyć, po czym włożyć do woreczka foliowego i utłuc tłuczkiem. Natrzeć z obu stron przyprawą do kurczaka. Pokruszyć płatki kukurydziane. Na talerzu rozkłócić jajko wraz z przyprawami. Kotlety zanurzać w roztrzepanym jajku i panierować w płatkach. Na patelni rozgrzać olej. Kotlety smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z plastrem cytryny, udekorowane szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Doskonały pomysł z tą panierką, ale będą chrupiące!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !