Sposób przygotowania

Ciasto: Do garnka włożyć 10 dag margaryny, szklankę cukru i miód i to rozpuścić. Białka ubić na sztywną pianę z sodą, dodać żółtka i to wlać do gorącej rozpuszczonej masy, wymieszać. Dodać mąkę. Zagnieść ciasto. To ciasto podzielić na 3-6 części (w zależności od preferencji i od wielkości formy) - to będzie liczba placków, jakie należy upiec. Ciasto należy rozwałkować na cienkie placki i przełożyć do formy. Piec w temperaturze 150 stopni aż uzyska taki jasny miodowy kolor. Masa: Ugotować grysik (kasza manna na mleku) i ostudzić. 25 dag margaryny utrzeć z cukrem pudrem i waniliowym, dodawać do tego po trochu ostudzonego grysiku, a na końcu do smaku dodać kilka kropel olejku arakowego. Wykonanie: placek posmarować powidłami, na to nałożyć masę i kolejny placek itd.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    fajny przepis :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    mm chętnie bym się nim poczęstowała:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    fajne ciacho
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    fajne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !